Bilgisayar kasaları en yaygın olarak karşımıza gelmekte olan elektronik atıklar arasında yer almaktadır, bilgisayar kasaları genel olarak bilgisayarın tüm donanımlarına ev sahipliği yapar ve donanımların çalışması için gerekli enerjisi sağlarlar.
Bilgisayar kasaları endüstri standardı haline gelmiş bağlantı noktaları ve montaj noktaları bulunan ve üzerlerinde bir güç kaynağı barındıran komponent taşıyıcılardır, kendi başlarına bir işlevleri yoktur, içlerine takılan donanımlar sayesinde çalışan bir bilgisayar oluşur.
Bilgisayar kasasının görevi bilgisayar donanımlarının birarada bulunarak çalışabileceği bir alan sağlamak ve enerji altyapısını sağlamaktır. Ayrıca fiziki bir ürün oldukları için bilgisayarlarında çalışacakları ortamda bulunan bir nesne yani bir eşya olarak dış etkenlerden koruma sağlamaktır. Ayrıca kasalar da bir eşya yani bir elektronik eşya olarak gerekli fiziki şartları sağlamaktadır.
Yani estetik ve bulunduğu ortamda hoş bir görüntü sağlayan bir eşya olarak bulunması , kullanıcının kullanacağı giriş çıkış ve ekipmanlara erişimlerin kolay olması ve kablo ve bağlantılarının kolay kullanılabilecek yerlerde bulunması bir kasa için önemli olan özelliklerdir.
Kişisel bilgisayarların yaygınlaşması ile biglisayar kasaları da çok çeşitli şirketler tarafından üretilmekte ve kullanıcıya sunulmaktadır. Genel olarak HP DELL Lenovo gibi şirketler kendi dizaynları olan kullanmakta olup genel olarak oem bilgisayar sistemleri belirli standartlara sahip kasaları kullanmaktadır.
Son 20 30 yıllık dönemde ATX enerji sistemi bir standart haline gelmiş durumdadır yani bilgisayar kasalarının neredeyse tamamı ATX standartlarına göre üretilmiş montaj noktalarına ve enerji kaynaklarına sahip olmaktadır. Bu standartlar ile üretilmiş masaüstü bilgisayar anakartları ve tüm diğer donanımlar bu kasaların içerisindeki standartlaştırılmış montaj noktalarına takılarak , bilgisayar kasası tarafından sağlanan ATX enerji bağlantıları da yapılarak çalışır bir bilgisayar haline gelebilmektedir.
ATX enerji sistemi tüm dünyada alternatif akım yani AC olarak sağlanan 110v 220v gibi enerjiyi elektronik komponentlerin kullanacağı direk akım türüne çevirmek için kullanılmaktadır. ATX güç kaynakları bilgisayar anakartları , ekran kartları , harddisk sürücü ve optik okuyucu gibi donanımlara enerji sağlayacak soketlere sahiptirler ve bu bağlantılar üzerinden ilgili donanımın ihtiyaç duymakta olduğu 12v 5v ve 3.3v değerlerindeki direk akımı ilgili donanıma sağlarlar ve bilgisayarın çalışmasını sağlarlar.
Masaüstü bilgisayarların tüm donanımları belirttiğimiz gibi bilgisayar kasası içerisinde yer alır ve kasaya bağlanan diğer tüm ekipmanlar çevre birimleri olarak isimlendirilirler.
Bilgisayar kasası içerisindeki temel donanımları incelediğimi zaman karşımıza anakart , işlemci , ram , harddisk , ekran kartı ve optik okuyucu gelmektedir. Standart bir kişisel ev kullanımı bilgisayarı bu donanımlara sahip olmaktadır. İhtiyaca göre ek eklenti kartlarının kullanımı ile masaüstü bilgisayarlar binlerce farklı görev için kullanılabilen çok esnek ve geliştirilebilir elektronik sistemler olarak karşımıza gelmektedir.
Bilgisayar Kasa Hurdası Nasıl Ayrıştırılır ? sorumuza geldiğimiz zaman ömrünü tamamlamış veya arıza sonucu kullanılmaz hale gelmiş olan masaüstü bilgisayar kasaları bilgisayar hurdaları olarak değerlendirilmektedir. Bilgisayar kasa hurdaları nın ayrıştırılması ilk başta fiziki söküm işlemi ile yapılmaktadır ve hurda bilgisayar kasası insan gücü ile iç parçalarına ayrılmaktadır bu parçalar donanımlar olarak sökülerek ayrıştırılmaktadır ve hurda bir bilgisayar onu oluşturan her bir parça ayrıştırılana kadar söküm yapılır, bu işlem sırasında anakart hurdası , ram hurdası , işlemci hurdası , harddisk hurdası , ekran kartı hurdası , cdrom hurdası , ethernet kartı hurdası , her çeşit eklenti kartı hurdası gibi her çeşit elektronik atık ayrıştırılır. Daha sonraki adımda ise tüm elektronik bileşenler kendi sınıfları ile birlikte depolanır, metal kısımlar ve plastik kısımlar ayrıştırıldıktan sonra metal kısımlar ilgili element türüne göre ek ayrıştırmadan geçirilir ve neticesinde elektronik kartlar kendi sınıflarına göre , metaller kendi element türlerine göre ayrıştırılmış olur ve plastik malzemeler de ayrıca ayrıştırılmış olurlar.
Şirketimiz her çeşit bilgisayar kasa hurdaları , elektronik kart hurdaları , anakart hurdaları , işlemci hurdaları , ram hurdaları , bilgi işlem hurdaları , network cihazı hurdaları , modem hurdaları , cep telefonu hurdaları , laptop hurdaları gibi her çeşit elektronik atık alımı yapmaktadır tüm toplu elektronik atıklarınızın alımı için lütfen bizi arayarak fiyat teklifi alınız 0 555 800 50 55
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.