Elektronik Atık kullanım ömrünü tamamlamış her çeşit elektrik enerjisi tüketen cihaz veya parçası anlamına gelmektedir. Kullanım dışı kalan bilgisayarlar , elektronik cihazlar , telekomünikasyon cihazları ve bunları oluşturan tüm parçalar örnek kabul edilebilir.
Elektronik Cihazların Elektronik Atık haline gelmesi birçok sebep ile olabilir ama tamamı kullanım ömürlerinin dolması ile izah edilebilir, birkaç örnek vermek gerekirse;
Kullanılmakta olan masaüstü bilgisayarlar ilk yıllarda çok sık olmasa da kullanımına başlandıktan birkaç sene sonra arızalar yaşayabilirler, tüm elektronik cihazlarda bu durum olasıdır. Masaüstü bilgisayarlar birden çok komponentten oluşur ve arıza durumunda genelde bu parçalardan genellikle bir tanesi bozulur ve bilgisayar çalışmaz duruma gelir. Bu durumda arızalı parçanın değiştirilmesi gerekmektedir, bazı durumlarda yedek parça maliyeti yüksek olduğundan bazı durumlarda yedek parça maliyeti ile yeni bir bilgisayar maliyeti yaklaştığından bu bilgisayarın tamiri tercih edilmez ve yeni bir bilgisayar ile kullanıma devam edilir. Bu durumda masaüstü bilgisayar kullanım dışı kalır yani kullanım ömrü dolmuş olur. Bahsi geçen bilgisayar kasası artık bilgisayar hurdası haline gelmiştir yani artık o bir elektronik atıktır.
Benzer durum masaüstü bilgisayarın kusursuz çalışmaya devam ettiği fakat geçen zaman , gelişen teknoloji ve artan tüketici ihtiyaçları sebebi ile çalışır durumdaki bilgisayarın da yenilenmesi gerekebilir, özellikle iş bilgisayarlarında bu durum daha sık yaşanır. Yani bilgisayar kusursuz çalışıyordur fakat işlem kabiliyetlerinin gelişen ihtiyaçları karşılamıyor oluşu yüzünden kullanım ömrü dolar ve o da elektronik atık haline gelir.
İşte elektronik atıkların ortaya çıkışının özeti bu şekildedir. Bir elektronik cihaz alınır kullanılmaya başladığı an kullanım ömrü başlar ve kullanımının son bulduğu gün kullanım ömrü dolar. Kullanım ömrü dolan her çeşit elektronik atığın da olası tek ekonomik neticesi Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü yapılarak çevreye olabilecek tüm zararının önüne geçilmesi ve ekonomik değer kazanmasıdır.
Yani tüm elektronik atıklar lektronik Atıkların Geri Dönüşümü için bir girdidir ve işlenen elektronik hurdaları yeniden saflaştırılmış elementler olarak hammadde haline gelir ve tekrar endüstriye sunulur, yeniden farklı ürünlerin üretiminde kullanılabilir. Bu döngü sınırsızdır yani bir element teorik olarak yok olamaz ve belirli oranı daima geri dönüştürülerek tekrar kullanılabilir.
Şirketimiz Lisanslı bir geri dönüşüm tesisidir ve her çeşit toplu elektronik atığı güncel fiyatlar ve peşin ödeme ile satınalarak geri dönüşümünü yapmaktadır. Tüm toplu elektronik atıklarınızın alımı için lütfen bizi arayarak fiyat teklifi alınız 0 555 800 50 55