Elektronik Kart Geri Dönüşümü elektronik kartların üretiminde kullanılan elementlerin azami oranının yeniden saflaştırılmış elementler haline getirilmesi prosedürlerinin tamamını içeren bir geri dönüşüm çeşididir. Elektronik atıklar genel olarak pastik veya metal gövde içerisinde bulunan elektronik devre elemanları ve elektronik kartlar içeren kombine atıklardır.
Kombine atıklar tanımı birden çok atık türünün birarada bulunduğu atık türlerini belirlemektedir, örneğin cam şişeler kombine atıklar değildir çünki tek çeşit olarak cam hammaddesi içermektedirler, Örneğin kalorifer petekleri kombine atıklar değildir, yalnızca demir bakır veya aluminyum kullanılarak yapılırlar. Örneğin kitaplar kombine atıklar değildir yalnızca kağıt sınıfı atıklardan oluşurlar. Fakat bir otomobil kombine bir atıktır plastik ve metal aksamlardan ve çok farklı elementlerden oluşan karmaşık sistemlerin birlikte bulunmasından oluşmaktadır. Başka bir örnek vermek gerekirse bilgisayarlar kasaları incelendiğinde içerisinde ağır metal sınıfı hurdalar , plastik sınıfı hurdalar ve elektronik atık sınıfı hurdalar bulunduğu için kombine atıklardır.
Elektronik Kart Geri Dönüşümü yapılırken ilk önce tesise kabulü yapılan elektronik hurdaların sınıflandırması yapılmaktadır bu sınıflandırma fiziki şartlarına göre yapılan elektronik atıklar benzer türler olarak girdi düzenlemesi yapılır. Fiziki türlerine göre ayrıştırılan elektronik atıklar ilk önce fiziki ayrıştırma yapılarak atık türlerine ulaşıncaya kadar sökülür, bu aşama tamamlandığında metal plastik ve elektronik atıklar ayrıştırılabilir hale gelir ve elektronik atıklar da kendi sınıflarına göre sonraki aşamada ayrılırlar. Bu fiziki ayrıştırma işlemi insan eliyle ve makine yardımı ile yapılır ve ayrım sonucunda ortaya çıkan metal plastik ve elektronik atıklar sınıfladırılır.
Bu aşamada sınıflandırması tamamlanan geleneksel atıklar kendi türlerine göre geri dönüşüme hazır girdiler olmuşlardır yani demir sınıfında olan atıklar demir geri dönüşümü , aluminyum sınıfında olanlar aluminyum geri dönüşümü ve bakır sınıfında olanlar da bakır geri dönüşümü yapılmak üzere ilgili metal türünün iş akışına göre geri dönüşüm prosedürlerine devam edilir. Plastikler de benzer yol izleyerek kendi sınıflarının geri dönüşüm işlemi ile devam edilir.
Elektronik atıklarda ise ek bir ayrıştırma daha yapılır bu ayrıştırmada rafinasyon işlemi sırasında istenmeyen pil ve parça düşük sınıf metaller ayrıştırılarak rafineri işlemine hazır duruma getirilen elektronik devre kartları , anakart hurdaları , işlemciler ve bilimum saf elektronik hurdaları rafineri işlemine hazırdır.
Sonraki aşamada rafineriye sevk edilen elektronik atıklar parçalanarak fiziki ve kimyasal elektronik atık geri dönüşüm işlemine hazır hale getirilirler ve geri dönüşüm prosedürleri uygulanır fiziki ve kimyasal teknikler ile geri dönüşüm yapılan elektronik atıklar üzerinde bulunan 20 ye yakın dünya elementi saflaştırılarak yeniden kullanılabilir hammadde haline getirilirler, Elektronik devre sistemleri üzerinde alaşımlar ve veriyolları içerisinde mikron boyutunda yer alan metallerin ayrıştırılarak yeniden saflaştırılması yüksek seviyede kimya ve metalurji bilimi ve özel kimyasal işlem fabrikaları gerektirdiği için rafinasyon ayrı bir uzmanlık ve tesisleşme gerektirmektedir.
Şirketimiz her çeşit elektronik atığın alımını ve bilimin ışığında en son teknoloji ile geri dönüşümünü yaparak maksimum ekonomik değer kazanmasını sağlamaktadır ve bu sayede piyasada en rekabetçi fiyatları sunabilmektedir. Elinizde bulunan tüm toplu elektronik atıkların alımı için lütfen bizi arayarak fiyat teklifi alınız 0 555 800 50 55