Pos Cihazı Hurdaları arızalanan veya kullanılmaz hale gelen pos terminal cihazlarıdır ve elektronik atık sınıflandırmasına girmekte olan elektronik cihazlardır. Bankacılık sistemlerinin en yaygın perakende çözümleri olan pos cihazları müşterilerin kredi kartı ödemelerinin güvenli bir şekilde bankacılık sistemlerince kontrol edilerek onaylanması sürecini kolaylaştıran bir alışveriş çözümü olarak sunulmaktadır.
Pos cihazlarının temel çalışma mantıkları perakende satış noktalarına alışveriş yapacak müşterilerin ödemelerinin tahsilatı çözümünün sunulmasıdır. Müşteri kredi kartını pos cihazına okutarak kart bilgilerini alan pos sistemi kullanıcı şifresinin sağlanması ile ilgili borç tutarını banka sistemine bağlanarak sorgular ve bankanın onay vermesi halinde tahsilat işlemi yapar. Bu bağlantı esnasında kredi kartının orjinalliği ve kullanıcı şifresi ile onay alan banka sistemi kullanıcı hesabı müsaitse veya kredi kartı limiti varsa harcamayı onaylar ve tüketici borçlandırılarak satıcı firma alacaklandırılır.
Çok eskiden banka sistemine erişen pos cihazlarının bulunmadığı dönemde mekanik sistemler ile kart bilgilerinin kağıtlara alındığı ve banka şubelerine beyan edilerek tahsilatın yapıldığı manuel poslar gelişen teknoloji ve iletişim altyapılarının yaygınlaşması ile 2000 yılının başlarından itibaren neredeyse tüm perakende noktalara ulaşmış durumdadur.
Gelişmiş elektronik pos cihazları çok farklı sistemler kullanabilmektedir, genel olarak kredi kartı manyetik okuyucu ve chip okuyucu ile donatılmış pos cihazları , tuşlar ve menüleri aracılığı ile bankacılık sisteminin sağladığı taksit puan kullanma sorgulama kamyanka katılımı gibi işlemleri sağlar ve yukarıda belirtiğimiz şekilde tahsilat işlemi yapar.
Pos cihazları banka sistemine bağlanmak için farklı altyapılar kullanabilir , en eski pos cihazları dial up yani çevirmeli ağ pos cihazlardır, faks veya çevirmeli ağ modemleri gibi sabit telefon hattı üzerinden bağlantı sağlayan bu tip pos cihazları son 10 yılda neredeyse tamamen terk edilmiş durumdadır.
Yeni nesil IP tabanlı pos cihazları ise farklı altyapılar kullanabilmektedir en yaygın olan IP pos cihazları ethernet pos bağlantılı cihazlardır, bu pos cihazları işyerindeki etnernet ağı ve modem üzerinden internet bağlantısını kullanarak bankanın sunucularına bağlanarak bankacılık işlemlerini sağlayabilen cihazlardır. IP pos cihazlarına ek olarak GSM altyapısını kullanarak 3g 4g bağlantı ile erişim sağlayan pos terminalleri de yaygınlaşmış durumdadır. Günümüzde wifi bağlantısı ile yine ethernet sistemleri üzerinde kullanılan pos cihazları da ticari hayata katılmış durumdadır.
Eski nesil veya Yeni nesil pos cihazları arıza , yıpranma gibi çalışmasına engel olabilecek sorunlar sebebi ile Pos Cihazı Hurdaları haline gelmektedir, bunlara ek olarak yukarıda belirttiğimiz gibi bankacılık sistemlerindeki , iletişim altyapılarındaki gelişmeler ile yeni nesil pos cihazları da aktif olarak kullanıma sunulmaktadır. Ayrıca ülkemizde de perakendecilik için şart hale gelmiş olan yazarkasa pos cihazlarının yaygınlaşması ile yazarkasalara entegre pos cihazları kullanıma sunulduğu için ekstra pos cihazlarının kullanımı azalmaktadır.
Bu sebeplerle her yıl onbinlerce pos cihazı hurdaya ayrılarak Pos Cihazı Hurdaları haline gelmektedir ve elektronik atık geri dönüşümü tesisleri bu Pos Cihazı Hurdaları nı geri dönüşüm yaparak ekonomik değer kazanmasını sağlamaktadır.
Şirketimiz her çeşit elektronik atık alımı ve çevreci tesislerinde geri dönüşümünü yapmaktadır, Elinizde bulunan Pos Cihazı Hurdaları , bilgi işlem hurdaları , elektronik kart hurdaları , anakart hurdaları , bilgisayar hurdaları , cep telefonu hurdaları , modem hurdaları , ağ cihazı hurdaları , cep telefonu hurdaları gibi her çeşit toplu elektronik atığın güncel fiyatlar ve peşin ödeme ile satınalınması için lütfen bizi arayarak fiyat teklifi alınız 0 555 800 50 55
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.