Trafo kartları genel olarak AC alternatif akım şebeke enerjisini DC direk akıma dönüştüren basit elektrik devreleridir, genel basit trafolar sabit olarak giren 220v 50hz enerjiyi 12v 24v gibi sabit bir direk akıma dönüştüren devrelerdir ve belirli bir akım kapasitesine sahiptirler.
Basit trafoların en yaygın olanı adaptörlerdir, neredeyse tüm elektronik ekipmanlar direk akım kaynağı kullanırlar çünki dijital dünya sayısal değerler üretir ve sayısal devre sistemleri alternatif akım beslemesi kullanmazlar, direk akım ile gerçek zamanlı sinyaller üreterek veri işleme görevleri yaparlar bu sebeple tüm elektronik sistemler şebekeden gelen enerjiyi direk akıma dönüştüren bir transformatör kullanır, buna adaptör , çevirici , trafo gibi isimler verilmektedir.
Kişisel elektronik cihazlar genel olarak 12v enerji kullanır ve cihazın yapmış olduğu işin karmaşıklığına ve işlem gücüne göre enerji tüketimi değişkenlik gösterir, birkaç örnek vermek gerekirse basit bir radyo , bir modem bir kablosuz sinyal dağıtıcı genellikle 1A 2A aralığında enerji tüketimine sahiptir bu sebeple küçük adaptörler kullanırlar.
Dizüstü biglisayarlar da adaptör yani trafo devrelerine sahiptir, genel olarak dizüstü bilgisayarların adaptörleri elektronik kontrol devrelerine sahiptir ve bilgisayarın enerji ihtiyacına göre açılma kapanma kabiliyetleri vardır. Dizüstü bilgisayarlar genellikle 3 modda enerji ihtiyacına sahiptir. Kapalı konum adaptörün enerjide olduğu fakat laptopa bağlanmadığı, açık konum laptopa bağlı olduğu ve enerji sağladığı , bekleme modu ise laptopun bağlı olduğu fakat pili dolu olduğu ve kapalı olduğu için laptopun enerji gereksinimi olmayan durumdur. Dizüstü bilgisayar adaptörleri bu durumlara göre laptopa enerji sağlama , bekleme veya kapalı olma durumlarından birinde olur ve dizüstü bilgisayardan sağlanan sinyale göre devreye girebilirler.
Masaüstü bilgisayarların güç kaynakları da dijital trafo devreleri arasında yer almaktadır, 220v şebeke enerjisini 12v 5v 3.3v direk akıma çeviren ve çeşitli soket yapıları ile anakart , disk sürücüleri , ekran kartı ve optik okuyuculara enerji sağlama görevi üstlenirler, dinamik olarak artan enerji ihtiyacını milisaniyeler seviyesinde karşılayan ve stabil direk enerji kaynağı görevi üstlenen güç kaynakları oldukça yüksek enerji tüketimini de destekleyebilmektedir. Normal bir ofis bilgisayarı 200w 300w arası enerji tüketirken , bir oyun bilgisayarı veya iş istasyonu ise 450w 700w arası enerji tüketebilmektedir, sunucu sistemlerindeki güç kaynakları ise 650w 1000w aralığında gözlemlenmektedir.
Temel olarak tüm bu devreler transformatör devreleridir ve trafo devreleri olarak değerlendirilirler. Bu tip elektronik malzemelerin hurdaya ayrılması durumunda Trafo Kartı Hurdası ortaya çıkmaktadır.
Trafo Kartı Hurdaları yüksek vasıflı elektronik atıklar değildir çünki yüksek seviye veri işleme görevleri veya hesaplama görevleri , yüksek frekans iletişim görevleri olmadığı için üst seviye elektronik bileşenler içermezler, üst seviye elektronik bileşenler içermedikleri için elektronik devre kartları üzerinde basit devre elemanları bulunur bu elemanların da kimyasal içeriğinde nadir metaller ve kıymetli madenler bulunmaz. Trafo Kartı Hurdası yalnızca bakır aluminyum demir kalay kurşun gibi elementlerin geri kazanımına uygundur bu sebeple yüksek değerli elektronik atıklar arasında yer almazlar.
Şirketimiz her çeşit toplu elektronik atığın alımını yapmaktadır. bilgisayar hurdaları , elektronik kart hurdaları , Trafo Kartı Hurdası , power supply hurdası , laptop hurdaları , tablet hurdaları , cep telefonu hurdaları gibi toplu elektronik atıkların alımını yapmaktayız. Tüm toplu elektronik atıklarınızın peşin ödeme ile satınalınması için lütfen bizi arayarak fiyat teklifi alınız 0 555 800 50 55