Tüplü Monitör Kartları CRT montirörler yani katod ışın tüpü teknolojisi kullanan eski nesil monitörlerin alt kısmında bulunan kartlardır. Bu kartlar analog görüntü işleme devresi ve trafo sisteminden oluşmaktadır ve üretimlerinde bakır aluminyum demir ve lehim dışında geri kazanılabilir element bulunmamaktadır.
Yalnızca ağır metal sınıfı elementler geri kazanılabildiği ve az miktarda bulunduğu için Tüplü Monitör Kartları düşük değerli elektronik kartlar olarak değerlendirilmektedir. Daha yüksek değerli nadir metaller ve kıymetli madenler içeren üst sınıf bilgisayar anakartı hurdaları gibi dijital yüksek seviye kartlara göre daha düşük ekonomik değerleri bulunmaktadır.
Bu sebeple CRT monitörler yani tüplü monitörler düşük ekonomik değere sahiptirler , bunun sebebi geri kazanılabilir elementlerin ağır metal sınıfı olması ve çok düşük oranda bulunmasıdır.
Fiziken büyük olsalar da bu hacmin büyük kısmı plastik ve camdan oluşmaktadır ve bu kısımların geri dönüşüm değerleri çok düşüktür, ayrıca tüplü montitörlerin içerdiği katod ışın tüpünün içerisinde kurşun civa ve fosfor gibi elementler de bulunur , bu elementler tehlikeli atıklardır ve doğaya çok büyük oranda zarar verebilmektedir.
Kötü bir örnek de olsa genel bilginiz olması açısından önemli bir örnek teşkil etmesi açısından 1 adet tüplü montitör yaklaşık 100000 ton suyu içme suyu sınıfından , kirli içilemez kontamine su sınıfına sokabilecek kadar zarar verici elementler içermektedir. Bu sebeple tüplü monitörlerin geri dönüşümünün yapılması önem taşımaktadır.
Şirketimiz her çeşit toplu elektronik atık alımı yapmaktadır, elinizde bulunan her çeşit toplu elektronik atığın alımı için lütfen bizi arayarak fiyat teklifi alınız 0 555 800 50 55
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.